Almássy tér: Legvidámabb Barakk Fesztivál / 2007.07.27-08.07. 🎪🗣️🍻🎶🎨🎭Legvidámabb Barakk Összművészeti Fesztivál az Almássy téren
2007. július 27 – augusztus 7., Budapest Almássy Téri Szabadidőközpont

2007. július 27től, augusztus 7ig második alkalommal kerül megrendezésre az Almássy Téri Szabadidőközpontban egy nyári összművészeti fesztivál, mely idén a Barakk nevet viseli. A tavaly hirtelen ötletként induló kezdeményezés nagy lelkesedést váltott ki, meglepően sokan vettek részt a programokon, és rengetegen beszámoltak az alkotótáborban zajló eseményekről. Az Almássy térre látogatók komoly nyári kultúrfiesztának nézhetnek elébe, hiszen a szabadidőközpont nem egy, hanem mindjárt két fesztiválnak ad otthont, így a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál jóvoltából (augusztus 3. augusztus 7.) a filmművészet szerelmesei is megkaphatják a magukét.
  
  A Barakk szervezőinek célja, hogy a látogatók, alkotók, táborlakók minden érzékszerve izgalomba jöjjön. A programok, koncertek, színházi előadások kivétel nélkül ingyenesek, csak úgy, mint maga a részvétel: bárki kaphat szálláshelyet. Egyetlen feltétel, hogy az illető személy egy kényelmes hálózsákkal és feltétlen alkotókedvvel rendelkezzen. Délelőtt és kora délután workshopok várják az érdeklődőket. Csató Kata bábművész megismertet a tárgyak és bábok színpadi játékával, miközben Bozsó Melinda üvegtervező iparművész élménypedagógiai módszerekkel fejleszti a táborlakók kreativitását, Baska György formatervező különleges terepasztal készítő foglalkozásokat tart, Víg Ágnes pedig a Kara csoporthoz hasonlóan a kontakttánc alapjaira tanít. A GizmoSho elnevezésű filmes workshop a UPC, a BuSho valamint a Hipkaloric Group közös szervezésében létrejött animációs tábor, melyen 15 fiatal készítheti el az egy hetes képzés végére első saját animációját, melyet azután a közönség és egy háromtagú zsűri fog értékelni.
  
  Délután a Strandra, magyar! és az Intellektuál Café előadásai között választhat a nagyérdemű. A két programsorozat a tavalyi év két leglátogatottabb szellemi fórumán alakult ki: a medencetérben, illetve az első emeleti kávézóban. Mindkét helyszínen változatos előadások lesznek hallhatóak, olyan szaktekintélyektől, mint Szirtes János performer és installátor, Zalavári József formatervező, Csikós Mihály építész és EfZámbó István festőművész, performer, Zalán Tibor dramaturg és költő.
  
  A nehéz, izzasztó alkotómunkában megfáradt táborlakók a nap végén ellazíthatják testüket és tudatukat a tetőterasz zöld gyepén ülve. Minden este színházi előadás vagy koncert lesz a hangulatos kisszínpadon. Fellép Takács Eszter, az A.K.T. színház és zenekar, a Sonar, Jazz Because, Maszkura és a Tücsökraj, és a New Morning Big Band. A zenei programok koronázatlan királya az IVF Folk & Roll elnevezésű világzenei koncertsorosat a BuSho szervezésében, mely a visegrádi országok vezető folk-rock zenekarainak a fellépéseit takarja. Kronológiai sorrendben: játszik a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.
  
  Éjszakánként a tetőteraszon lévő Kultúrpeepshow csábítja improvizatív előadásaival a kultúra után sóvárgó nézőket. A kétnaponta jelentkező, 5 10 perces etűdöket a tábor lakói állítják össze.
  
  A Barakk összművészeti alkotótábor idei témája a metamorfózis. E téma jegyében, a fent felsorolt előadások, workshopok és programok mellett képző és iparművészeti nyitókiállítás is lesz július 27én. A szervezők július 24től, július 26ig fogadják a kiállítani kívánt műveket, melyek közül a háromtagú szakmai zsűri kiválasztja a legjobbakat és azt külön teremben, az Intellektuál Café helyszínén mutatja be. Bizonyítandó, hogy a szervezők komolyan elkötelezték magukat az átalakulás, átalakítás gondolata mellett, az Almássy Téri Szabadidőközpont a közönség szeme láttára megy át a nagy változáson. Meghívott művészek hada fest az épület belső falára, hogy méltó legyen a fesztiválok hangulatához.

Forrás: www.undergroundmagazin.hu

 

Nem összetévesztendő:

A legvidámabb barakk | The Happiest Barrack

A legvidámabb barakk | Premier
(magyar nyelven, angol felirattal)
Filmvetítés & pezsgő
Időpont: 2016. november 16., szerda, 19 óra
Helyszín: Trapéz Galéria, Henszlmann Imre utca 3.